ZonMW organiseert masterclass 'Jongerenparticipatie in Onderzoek'

ZonMw organiseert in samenwerking met Christine Dedding (Amsterdam UMC) de Masterclass ‘Jongerenparticipatie in onderzoek’. Dit jaar is er de mogelijkheid om deel te nemen op 17 september of 8 oktober. Zowel onderzoekers in het jeugdveld als jongeren die interesse hebben om hun stem te laten horen in onderzoek zijn van harte welkom. De masterclass is geheel digitaal. Meld u nu aan via onderstaande link. 

De masterclass is bedoeld voor onderzoekers die graag meer jongeren willen betrekken bij onderzoek, voor onderzoekers die enige ervaring hebben met het betrekken van jongeren en voor jongeren zelf. Na afloop ben je aan het denken gezet over de vragen: wat is participatie, waarom is het zo belangrijk, is het altijd nodig en wanneer is het goed genoeg?

Vraagstukken en dilemma’s

Tijdens deze masterclass diepen onderzoekers en jongeren op inspirerende wijze concrete vraagstukken rond het betrekken van jongeren bij onderzoek uit. Na afloop heb je concrete oplossingsrichtingen voor je dilemma, en inzicht in de dilemma’s van collega-onderzoekers.

Wie kan deelnemen?

Iedere onderzoeker (zowel vanuit praktijkinstellingen als onderzoeksinstellingen) in de jeugdsector kan zich aanmelden. Bij voorkeur meldt elke onderzoeker zich gezamenlijk met een jongere aan. Ook jongeren die interesse hebben om te participeren in onderzoek kunnen zich inschrijven. Deelname aan de masterclass is gratis.

Wat valt er voor jongeren te halen?

Voor de masterclass geldt dat je er op inspirerende wijze leert hoe jij je stem kunt laten horen in onderzoek in de jeugdsector. Op deze dag ervaar je hoe je jouw kennis kunt inzetten voor onderzoek naar vragen die jongeren belangrijk vinden. En hoe je zo invloed uit kunt oefenen op het gezond en veilig opgroeien van jongeren.

De masterclass is interactief van opzet. We maken tijdens de bijeenkomst – ook online – gebruik van creatieve en participatieve werkvormen. Naast het gezamenlijke deel zal ook een deel apart ingericht zijn voor onderzoekers en jongeren.

Aanmelden

Via deze link kan je je aanmelden. Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 17 september of vrijdag 8 oktober 2021
Tijdstip: 9.30-14.00 uur
Locatie: digitaal, via Zoom
Prijs: deelname is gratis

Voor meer informatie over de masterclasses kunt u contact opnemen met ZonMw via effectiefjeugd@zonmw.nl.

Programma Effectief werken in de jeugdsector

Het ZonMw-programma Effectief werken in de jeugdsector draagt onder andere bij aan het vergroten van de kennis over wat werkt in de jeugdsector waarom, voor wie, wanneer en onder welke condities.

Meer informatie

‹ Blog overview

Onderzoeker en jongere