Landelijke opening Slimme Zorg Estafette 2022

-

Op 27 januari openen we de Slimme Zorg Estafette 2022! In een interactieve setting staan we stil bij belangrijke thema’s zoals (regionale) samenwerking, opschalen van bestaande initiatieven, patiëntparticipatie en anders werken in de zorg. Ook jij kan je stem laten horen tijdens de bijeenkomst door vragen te stellen, je mening te geven of te reageren op polls.

Programma

In twee uur tijd lichten we waardevolle initiatieven uit op het gebied van slimme zorg en innovatie en werpen we een blik vooruit op de activiteiten die in de SZE worden georganiseerd. Met verschillende experts en ervaringsdeskundigen bespreken we de aanpak, resultaten en goede voorbeelden van slimme zorg. En we gaan in gesprek over de dilemma's en uitdagingen die spelen als het gaat om bijvoorbeeld implementatie, opschaling en privacy.

  • 09:30 – Opening door dagvoorzitter Stefan Wijers
  • 10:00 – Panelgesprek met jou en verschillende experts 
  • 11:15 – Afronding en start SZE 2022

Casussen

In totaal besteden we aandacht aan 4 casussen. Er worden nog 2 casussen verder uitgewerkt, maar hieronder tref je alvast de 2 casussen die sowieso besproken worden in het panelgesprek:

1.    Hoe laat je mensen leren in een hectische periode waarin geen tijd is om te leren? Verken samen met Utrechtzorg de vraag ‘Een leven lang leren binnen de zorg! Is daar wel tijd voor?’.

2.    Begin 2020 is de VR simulatie 'Verscheurd' gelanceerd. De VR is bedoeld als inzet bij ouders in complexe scheiding om hiermee het perspectief en loyaliteitsconflict van het kind centraal te stellen. Hiermee wordt verwacht dat er bewustwording en positieve gedragsverandering bij ouders optreedt. Om deze verwachting te toetsen gaat Saxion de komende twee jaar de inzet van VR onderzoeken bij Jeugdbescherming Overijssel. Een samenwerking tussen ontwikkelaar, uitvoerder en onderzoeker creëert veel kansen, maar ook uitdagingen. Welke tips kunnen de komende 1,5 jaar goed benut worden en met welke valkuilen moet er rekening gehouden worden? Bespreek de kansen in de combinatie van technologie en jeugdzorg en deel jouw tips en ervaringen.

Panelleden

Het panel bestaat uit Dianda Veldman (directeur van de Patiëntenfederatie), Renske Karens (verpleegkundige bij het Maxima Kinderoncologisch Centrum Utrecht), Hans Agten (innovatiemanager bij CZ) en Conny Helder (zorgbestuurder bij TanteLouise).

Doe ook mee!

We maken er een informatieve, inspirerende en interactieve opening van! Enthousiast geworden? Meld je dan aan voor de opening via de website

Bron: Slimme Zorg Estafette

‹ Events overview