Start-Up Bootcamp Health

Omdat ondernemen in de health-sector echt anders is dan andere markten, hebben we de start-up bootcamp Health ontwikkeld. Dit programma is een unieke kans om je onderneming te starten en om als ondernemer sterker te worden. Zet concrete stappen op het gebied van strategie, marketing en financiering en maak impact als ondernemer in de (Life Sciences &) Health-sector! Creëer de X-factor voor je bedrijf!

Ondernemen in de health-sector is een vak apart. De markt en de organisaties in dit domein hebben een eigen en specifieke dynamiek en hun eigen kenmerken. Mede daardoor is ondernemen in deze sector bijzonder en vergt het net even wat anders. Je bent immers uit op het maken van maatschappelijke impact. Kun jij met jouw idee, plan of eerste stappen in ondernemerschap echt iets bijdragen aan een betere, goedkopere, snellere vernieuwende zorg? Of misschien heb je een oplossing die zorg voorkomt en mensen gezond maakt en houdt? Digitale en IT-gerelateerde oplossingen zijn ook zeer welkom om zich aan te melden voor ons programma. 

Wil jij een volgende stap zetten met jouw start-up? Dan helpen wij jou om nog succesvoller en sneller de markt te betrekken! 

In dit versnellingsprogramma volgen de geselecteerde start-ups gedurende vier maanden om de paar weken een workshop om concrete stappen te zetten met hun onderneming. Naast deze bijeenkomsten in de groep ontvang je de 1-op-1 begeleiding. Tevens krijg je toegang tot een netwerk van relevante partners, investeerders en mentoren die jou als innovatieve ondernemer coachen en adviseren over bijvoorbeeld strategische keuzes, marketing en financiering.

Waarom zou je meedoen?

Wat is het resultaat van de start-up bootcamp Health voor jou?

 • je hebt na een traject van 4 maanden een sterk ondernemersplan/businessplan dat staat als een huis
 • je hebt een aangevuld netwerk met andere starters in de zorg
 • je krijgt de kans om jouw ideeën te toetsen in de markt
 • je hebt toegang tot de zorgmarkt in Oost Nederland: een prachtige uitvalsbasis voor landelijke uitrol met nationale impact
 • je ontmoet toeleveranciers, klanten en andere partners die relevant zijn voor jouw business
 • je bent gepositioneerd als ondernemer in de Health sector: je kent relevante spelers in de markt en zij kennen jou
 • je staat voorgesorteerd op landelijke en regionale innovatieprijzen: dat boost je bekendheid
 • je maakt kans op subsidies voor de realisatie van jouw plan of het zetten van de next step met jouw bedrijf
 • Rabobank stelt een innovatiefinanciering beschikbaar voor ‘ready to market’ plannen

Maak je droom waar. Deel je visie en werk aan je missie!

"De start-up bootcamp heeft ons in contact gebracht met andere startups. Het was enorm inspirerend om te zien hoe andere start-ups werken. Met elkaar doe je nieuwe inzichten op en de inhoud van het programma geeft een extra boost om door te ontwikkelen."

- Michiel & Meindert, Blindsight Mobility

De start-up bootcamp Health

Zet je wens om ondernemer te worden nu op de eerste plaats en daag jezelf uit. Realiseer een uitstekend businessplan voor het einde van 2022 om in 2023 succesvol aan de slag te gaan als ondernemer in de health-sector. Wat levert deze bootcamp jou als ondernemer op? Je ontvangt:

 • Elke paar weken op vrijdag een sessie in een stimulerende groep om samen de stap naar ondernemerschap te zetten. 
 • Advies en begeleiding om tot een onderscheidend en goed businessplan te komen. Je maakt contact met experts van de health-sector, ervaren ondernemers, financiering en innovatie deskundigen
 • Eens per maand een één-op-één consult van een business developer die samen met jou kijkt wat je nodig hebt om vervolgstappen te maken om succesvol te zijn
 • Deelname aan een netwerk met andere starters met wie je ervaring en kennis kunt delen en elkaar stimuleert om door te gaan met het realiseren van jouw droom
 • Toegang tot een online platform met een divers netwerk, waar je kennis kunt halen en brengen, waar je deskundige ervaring treft en kennis over starten in health
 • Toegang tot events met relevante sprekers en deelnemers

Wat verwachten we van je?

 • Minstens 100% commitment in o.a. beschikbaarheid en aanwezigheid
 • Een uitgewerkt concept plan voor aanvang van de bootcamp (2 september 2022)
 • Een goed idee en boordevol energie
 • Partnership van Health Valley Netherlands, bekijk de partnerpakketten 2022 (vanaf € 750,- per jaar. Start-ups €75,- per jaar. Indien maximaal 3 jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Meer informatie over hoe je mee kunt doen, het programma, kosten, etc.. vind je hier!

Partners

De start-up bootcamp Health is een initiatief van de Rabobank en Health Valley Netherlands. Health~Holland is een van de partners van de start-up bootcamp Health.

Bron: Health Valley

‹ Events overview