Beeldbel-app 123familie wint JAIN Challenge 2021

Een app waarmee je supersimpel kunt beeldbellen, ook als je vergeetachtig of niet digitaal vaardig bent. Daarmee heeft YoooM, het bedrijf achter 123familie.nl, dit jaar de JAIN Challenge gewonnen. De prijs wordt uitgereikt aan tech-producten die de kwaliteit van leven en zelfredzaamheid van mensen met dementie en hun omgeving verbeteren én de werkdruk voor professionals, naasten en mantelzorgers verlagen. 

Simpele opneemfunctie

De genomineerde ICT-oplossingen werden beoordeeld door een jury en een focusgroep van gebruikers, bestaande uit met name mantelzorgers. 123familie.nl wordt door de jury van de JAIN Challenge geprezen vanwege zijn gebruikersvriendelijkheid. De slimme opneemfunctie wordt daarbij expliciet genoemd. Deze zorgt ervoor dat iemand met dementie niet zelf hoeft op te nemen als er gebeld wordt; de beller kan op afstand zelf verbinding maken. Overigens kan deze functie ook uitgeschakeld worden als je dat wil.

Andere voordelen van de app zijn dat de privacy geborgd is doordat alleen vrienden en/of familieleden kunnen videobellen met een toegangscode. Ook kan de app op verschillende apparaten gebruikt worden, zoals smartphones, tablets en tv’s. Je hoeft er dus geen speciaal apparaat voor aan te schaffen.

In onderstaand filmpje vertelt Wendy hoe zij de 123familie-app gebruikt om een oogje in het zeil te houden bij haar dementerende moeder.

123familie.nl zelf proberen?

De 123familie-app is gratis te downloaden in de Google Play Store. De app is alleen beschikbaar voor apparaten met een Android besturingssysteem. Voor meer informatie over de app kan je terecht op de website 123familie.nl.

Bron: ZonMw

‹ Blog overview

Logo 123familie.nl