Blog

Podcast Lifestyle4Health | Gezondheid Centraal in de Gezondheidszorg

Niet ziekte maar gezondheid die centraal staat in de gezondheidszorg, daarover spreken onze gasten elkaar in de nieuwste podcast in samenwerking met Lifestyle4Health. 
Lifestyle4Health podcast

Wat wij kunnen leren van topsporters: 5 praktische tips voor succesvolle regionale samenwerking!

De koppen bij elkaar steken, organisatieoverstijgend én werkend aan concrete en praktische oplossingen, is niet de default modus in de zorg. Als niet alle organisaties dezelfde urgentie voelen om een innovatie in te zetten, dan is het moeilijk om elkaar te vinden binnen een samenwerking.
Atletiek renbaan

Vacature alert: Health~Holland is op zoek naar een junior communicatiemedewerker!

Health~Holland is op zoek naar een hands-on junior communicatiemedewerker met een passie voor innovaties in de Life Sciences & Health (LSH) sector. Een enthousiaste collega die ons communicatieteam kan ondersteunen met het schrijven en plaatsen van content op onze website, en het leuk vindt om samen met ons de nieuwsbrief in te vullen. Verder kun je al je creativiteit kwijt bij het interviewen van allerlei verschillende LSH-experts. 
Computer kantoor

Sneakpreview Podcast Lifestyle4Health: Gezondheid Centraal in de Gezondheidszorg

In de serie podcasts die Lifestyle4Health maakt in samenwerking met Health~Holland rondom het onderwerp succesvolle regionale aanpak voor een innovatief gezondheidsysteem, volgt op 10 september de nieuwste aflevering. In deze aflevering staat de vraag centraal hoe gezondheid en gedrag structureel geborgd kunnen worden in het gezondheidszorgsysteem. Te gast zijn Hans Peter Jung, huisarts in de Noordelijke Maasvallei, en Carl Verheijen, directeur kennis en innovatie bij de Noaber Foundation.
Hans Peter en Carl in de studio

Nieuwe Regio Stelt Zich Voor: Noordoost Friesland!

Tijdens de kwartaalsessies hebben zes nieuwe regio’s hun doorbraken gepresenteerd. Tijd om eens bij deze regio’s stil te staan en te vragen waar ze naartoe werken.
Ouderen

Laatste ronde Implementatie- en opschalingscoaching geopend, dien nu in!

Na vier succesvolle rondes van de regeling voor Implementatie- en opschalingscoaching, opent op 1 september 2021 de vijfde en laatste ronde. Het doel van de regeling is hetzelfde gebleven: een bijdrage leveren aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van goede zorginnovaties. Kan deze regeling jouw organisatie verder helpen? Dien dan nu een aanvraag in!
Megafoon

Help burgers om hun buurt en dus zichzelf gezonder te maken

Een slechte leefomgeving kan mensen ziek maken. Investeer daarom in initiatieven van bewoners die dat willen veranderen, schrijven Ilse Geijzendorffer en Sjef Staps van het Louis Bolk Instituut, voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid.
Een wijk van bovenaf

Leende gooide de schijf van vijf overboord en draait nu op Griekse Yoghurt

Als bijna de helft van de bewoners worstelt met overgewicht en bestaande voedingsadviezen niet werken, is het tijd voor actie, vonden twee artsen uit het Brabantse Leende. Een nieuwe benadering van gezond eten veranderde veel in het dorp. 
Norbert van den Hurk (links) en Hans van Kuijk, de artsen achter 'Gezond Dorp'

Primeur ‘Vitaal in Brainport’ met Financiering voor Gezondheid

Het zorgstelsel in Nederland staat onder druk. De zorg wordt te duur en we hebben niet genoeg personeel. Ondanks onze uitstekende gezondheidszorg gaan mensen zich niet gezonder voelen en nemen de gezondheidsverschillen verder toe.
Vitale bewoners

Nieuwe Regio Stelt Zich Voor: Lekker in je vel.Amsterdam!

Tijdens de kwartaalsessies hebben zes nieuwe regio’s hun doorbraken gepresenteerd. Tijd om eens bij deze regio’s stil te staan en te vragen waar ze naartoe werken.
Website Lekker in je vel