Blog

De winnaar van de Health Impact Accelerator is bekend!

En de winnaar is… Tante Co! Het team, bestaande uit Rogier Croes, Raquel Bresser en Menno Thijssen, werd tijdens het Slotevenement op 17 mei 2022 uitgeroepen tot de winnaar!
Winnaar Rogier Croes met Tante Co

Geef ervaringskennis de status die het verdient

Waarom krijgt ervaringskennis niet de plaats die het verdient? Terwijl steeds opnieuw blijkt dat overheidsbeleid, zorg en ondersteuning van burgers niet of niet voldoende aansluiten bij hun wensen en noden. Hoe kan het wel?
Afbeelding: Mensen met puzzelstukjes

VindiQu: “Een start-up met sociale impact binnen het zorgdomein”

Sinds 2020 organiseert Zorg voor innoveren de succesvolle voucherregeling voor Implementatie- en opschalingscoaching. Met behulp van deze regeling helpen coaches ondernemers concreet op weg bij de implementatie of opschaling van hun innovatie.
VindiQu

Klooster & Buren: de invloed van een burgerinitiatief op de samenleving

Interview met Anne Hilderink, grondlegger van de coöperatie Klooster & Buren. De coöperatie heeft als doel de bewoners in Klooster & Buren leefbaar en vitaal te houden in een dunbevolkt plattelandsgebied. Naast onderzoek en studie doen naar de mogelijkheden voor en met de burgers, werkt de coöperatie de resultaten uit in de praktijk. Met mooie transities als gevolg.
Ouder stel

Vacature: Programma Manager Fieldlabs Gezondheid & Zorg

Als Programma Manager Fieldlabs Gezondheid & Zorg richt je je op de activiteiten op het snijvlak van onderwijs, opleidingen, beroepsverenigingen, innovatie in de gezondheid- en zorgsector en burgerinitiatieven. Als Programma Manager werk je nauw samen met collega’s van het bureau, en met vele bestuurders en uitvoerders, aan de implementatie van o.a. de Transitieagenda Human Capital en de Fieldlabs van GROZ van het Maatschappelijk Thema Gezondheid & Zorg.
Boekenkast

Vacature: Data Analist

Health~Holland is op zoek naar een enthousiaste collega die ons team komt versterken. Als Data Analist ga je je samen met jouw collega’s bezighouden met de analyse van data en monitoring van resultaten.
Data

Vernieuwde manier van onderzoek doen: Citizen Science bundelt ervaringen

Sinds de zomer van 2021 is Karen van Ruiten commissievoorzitter van het Programma Citizen Science voor Gezondheid en Zorg van ZonMw en Health~Holland.
Karen van Ruiten

Vacature: Programma Assistent Internationaal

Health~Holland zoekt een nieuwe collega! Dit keer zijn we op zoek naar een Programma Assistent - Internationaal. In deze functie ga je je samen met de International Relations Officer bezighouden met de coördinatie van de uitvoering van de doelstellingen van de Nederlandse LSH-sector in het internationale speelveld.
Wereldbol

Een primeur in de geschiedenis van de Nationale Zorginnovatieprijs: Helpsoq wint zowel de vakjury- als de publieksprijs!

De innovatie Helpsoq is unaniem uitgeroepen tot de winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2022. De Nationale Zorginnovatieprijs geeft de meest innovatieve ondernemingen de kans om zichzelf zichtbaar te maken in het Nederlandse zorginnovatielandschap. Tijdens de uitreiking op het Health Valley Event werd Helpsoq aangekondigd als winnaar van zowel de vakjuryprijs ter waarde van €10.000,- als de publieksprijs ter waarde van €5.000,-. Een unicum in de geschiedenis van deze prijs.  
Het team achter Helpsoq

Terugblik: Derde AI-dialoog over het gebruik van AI in de zorg door patiënten

Artificial Intelligence (AI) in de zorg heeft voordelen en het is te hopen dat innovaties voor iedereen begrijpelijk worden en breed beschikbaar komen. Dat zeggen de deelnemers aan onze dialogen over AI in de gezondheidszorg.
Skinvision app