En de winnaar is... VindiQu!

De winnaar van de Health Impact Accelerator is bekend… VindiQu gaat er dit keer met de winst vandoor! Het team, bestaande uit Kevin Jacobs, Vera Joosen en Reinier Bastiaanssen, werd tijdens het digitale Slotevenement op 14 december uitgeroepen tot de winnaar! Gedurende de HIA hebben ze kennis kunnen maken met de toegevoegde waarde en uitdagingen van sociaal ondernemen. Daarnaast hebben zij hun idee het beste weten te vertalen naar een sterke business case.

VindiQu richt zich op mensen die niet fysiek aan een uitje, excursie, geluksmoment kunnen deelnemen vanwege specifieke zorgbehoefte. Middels een livestream met persoonlijke interactie verzorgt VindiQu op de gewenste datum, tijd en locatie een unieke digitale beleving voor een groep of individu. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een groep een Internationaal uitje te ervaren vanuit de eigen zorgomgeving vanaf een groot scherm. Door een eigen ontwikkeld platform specifiek voor de medische doelgroep en de mensen werkzaam in de zorg die dit eenvoudig kunnen bedienen is VindiQu in staat om persoonlijk maatwerk te leveren op het gebied van digitale uitjes met een unieke interactie.

Lovende woorden van het jurypanel

De jury bestond uit vier panelleden met veel kennis op het gebied van sociaal ondernemen: Stephan Hulsbergen (BOM), Ruben Koekoek (Social Finance NL), Daan Warmerdam (The Pando Network & Health Blocks) en Bram Dees (Gecon). Stephan sprak na afloop met lovende woorden over het winnende team:

VindiQu heeft een relatief eenvoudige oplossing waardoor het ontwikkelrisico beperkt lijkt. Als jury zagen we een enthousiast en compleet team dat goed in staat is om impact te creëren binnen het domein van eenzaamheid.

Eerste reactie

Het team achter VindiQu is erg blij met de winst. Kevin Jacobs, founder van VindiQu, moest het nieuws na afloop van het Slotevenement even laten inzakken:

Het voelt echt onwerkelijk om als winnaar uit de bus te komen vanuit zo’n geweldige groep zorginnovaties, het niveau is zo ontzettend hoog! 

Kevin liet weten onwijs trots te zijn op het team achter VindiQu. Daarnaast is hij dankbaar voor de waardevolle lessen van de HIA-coaches die hieraan hebben bijgedragen. 

En hoe nu verder?

VindiQu hoopt in de toekomt nog vele waardevolle digitale uitjes te organiseren om mensen nieuwe en herkenbare ervaringen aan te bieden. Zo zijn ze bijvoorbeeld van plan om voor de gehandicaptenzorg meerdaags naar Disneyland Parijs te gaan als unieke ervaring. Ook blijft VindiQu dichtbij voor de mensen om herinneringen van vroeger op te halen door digitale stadswandelingen met een gids aan te bieden. De kennis opgedaan tijdens de HIA wordt meegenomen om VindiQu steeds verder op te bouwen: "We blijven elk aspect van VindiQu continu onderbouwen zodat de kern van onze business helder is. Vanuit die positie gaan we opbouwen en blijven we valideren om tot een goede match met de markt te komen." Ook gaan ze op zoek naar een passende investeerder om op te schalen, en blijven ze hun bereik en impact vergroten. 

Voorjaarseditie 2022: inschrijven geopend!

Ben jij ook een ondernemer met een missie op het gebied van gezondheid en zorg? Meld je dan aan voor de voorjaarseditie van de Health Impact Accelerator! Klik hier voor meer informatie en aanmelden!

‹ Blog overview

VindiQu winnaar HIA