Geslaagde eerste Dag van de Dorpsondersteuner

NL Zorgt voor Elkaar en Vereniging Kleine Kernen Limburg kijken terug op een geslaagde eerste Dag van de Dorpsondersteuner afgelopen vrijdag (1 oktober) in Apeldoorn! 

Gerjan van Engelenhoven van de buurtcoöperatie Zuid Doet Samen trapte af met een inspirerend verhaal over de buurtassistenten die in Apeldoorn-Zuid huis aan huis in gesprek gaan met bewoners. Twee buurtassistenten waren ook aanwezig om over hun ervaringen en bijdragen aan de buurt te delen. 

Afsluitend werd in kleine groepjes gesproken over de rol van de dorpsondersteuner. Hoe wordt die in verschillende delen van het land ingevuld, welke successen zijn er geboekt en wat kan er (nog) beter? De resultaten van deze dialoog worden momenteel opgetekend en worden binnenkort op de website van NLZVE gepubliceerd. 

Tijdens de Dag van de Dorpsondersteuner werd tevens 'De dorpsondersteuner, verbindende schakel van de gemeenschap', een gezamenlijke publicatie van NLZVE en de Vereniging van Kleine Kernen Limburg officieel gelanceerd. NLZVE-voorzitter Ben van Essen overhandigde het eerste exemplaar aan de allereerste dorpsondersteuner van Nederland, Hannie Penninx. De publicatie is tevens beschikbaar als e-book

Bron: NLZVE

‹ Blog overview

Overhandiging eerste exemplaar