Health Impact Accelerator: Dit zijn de teams!

Op vrijdag 16 april was het dan eindelijk zover: de start van alweer de derde editie van de Health Impact Accelerator! Tijdens de online Kick-Off hebben acht inspirerende teams hun innovatieve ideeën voor een gezonder Nederland gepitcht voor een enthousiast publiek en kritische jury. Ook was spreker Cindy Hobert – oprichter OZOverbindzorg – aanwezig om de deelnemers te inspireren door haar ervaringen als sociaal ondernemer op het gebied van gezondheid en zorg met hen te delen.

De teams zagen het pitch event als een uitgelezen kans om het publiek en de jury kennis te laten maken met hun startup en de waardevolle bijdrage hiervan aan de maatschappij. Vol passie en enthousiasme werd verteld over het ontstaan van deze baanbrekende innovaties en waarom de doelen waar ze voor staan zo belangrijk zijn.

HIA-alumni

Naast de nieuwe deelnemers waren er ook een aantal bekende gezichten te zien, namelijk de HIA-alumni! Gezamenlijk hebben de aanwezige HIA-alumni één wildcard weg mogen geven, en hiermee één van de teams mogen kiezen die zullen starten met het HIA-programma.

“Als oud-deelnemer bekroop mij een gevoel van nostalgie. Deze ondernemingen staan aan de vooravond van een inspirerend en uitdagend traject. Ik wil hen meegeven met beide benen het traject in te stappen, er vol voor te gaan en vooral heel veel plezier te hebben.” - Aline Kronenberg, HIA-alumni

De wildcard van de HIA-alumni is gegaan naar… Earlab.co! De andere vier teams die werden gekozen door de jury zijn SARA Robotics, RegieThuis, Cory.Care en Stress Autism Mate (SAM). De komende weken zullen de teams aan de slag gaan met onze experts om hun zorginnovatie verder te ontwikkelen. 

Hieronder stellen we graag deze startups aan jullie voor! 

Earlab Co.

Het doel van Earlab Co. is om tot een efficiëntere vorm van gehoorzorg te komen. De uitvinding heeft betrekking op het ontwikkelen van een instrument en de werkwijze voor het diagnosticeren van gehoorproblematiek. De nieuwe testmethode is gebaseerd op het meten van biologische en lichamelijke reflexen als reactie op het horen. Met het nieuw ontwikkelde diagnostische instrument kunnen problemen die optreden bij gehoorverlies op een objectieve manier worden gemeten en vervolgens op een zo efficiënt mogelijke manier worden aangepakt. Het gebruiken van dit instrument zal tijd- en energiebesparend werken, en leidt dan ook tot het reduceren van zorgkosten.

SARA Robotics

SARA is slimme, sociale en plug-and-play software op een robot die de kwaliteit van leven verhoogt en de werkdruk voor zorgverleners vermindert. Het concept van robots in de zorgsector is niet nieuw. De meeste van hen zijn alleen niet in staat om zelfstandig te functioneren. De SARA-robot kan grotendeels autonoom handelen. Dankzij het systeem 'SARA Home' kunnen zorgprofessionals een gepersonaliseerd profiel en gezondheidsplan invoeren op basis waarvan SARA de zorgprofessional kan ondersteunen.

RegieThuis

RegieThuis wil werkende Nederlanders leren om werk en zorg beter te combineren en gezond en in balans te blijven. Met de MantelManager, het nieuwe concept van RegieThuis, kunnen werkende Nederlanders die mantelzorger worden 80% van de ervaren problemen rondom (mantel)zorg eenvoudig vanuit huis en in hun eigen tijd organiseren. Of het nu voor een zieke naaste is of voor henzelf. Samen zorgen in netwerkverband, samen beslissen met de zorgvrager én daarbij zelf in balans blijven, staan centraal. Zodat mantelzorger én zorgvrager thuis regie kunnen nemen én houden.

Cory.Care

Cory.Care is een data en AI gedreven eHealth platform, gericht op vitaliteit, preventie en (mentale) zorg. Via de Cory.Care app hebben gebruikers continue toegang tot dokters, lifestyle coaches, diëtisten, slaap coaches en psychologen. Via online en offline health checks, connecties met populaire wearables, en een AI gedreven symptomenchecker, wordt data verzameld over de gebruikers. Hiermee wordt een risicoanalyse gemaakt, en kunnen de gebruikers op een persoonlijke manier worden geholpen. Ook worden er koppelingen gemaakt met het zorgsysteem. Door een innovatief CRM-systeem kan het health team onderling communiceren en bespreken hoe de gebruikers het beste geholpen kunnen worden.

Stress Autism Mate (SAM)

Waar stress een centrale rol speelt in het leven van mensen met langdurige psychiatrische aandoeningen, mist een instrumentele aanpak in de omgang met de dagelijkse ervaring  van stress.  De Stress Autism Mate (SAM) is een app gemaakt door en voor cliënten met een autismespectrumstoornis. Deze gepersonaliseerde app is een zelfhulptool voor inzicht in stresspatronen.  De app heeft  als doel om cliënten met autismespectrumstoornis te ondersteunen om zelfstandig hun ervaren stress te  managen  door hen inzicht te geven in hun stresspatronen en daaropvolgend persoonlijke stresstips te geven.   

Wil je meer weten over de Health Impact Accelerator of zelf meedoen met een volgende editie? Klik hier voor meer informatie!

‹ Blog overview

Samenwerken laptops