Health Impact Accelerator: Meet The Teams!

Afgelopen vrijdag was het weer zover: de start van weer een nieuwe editie van de Health Impact Accelerator! De Kick-Off vond plaats in de Social Impact Factory in Utrecht. Hier hebben zeven inspirerende teams hun innovatieve ideeën voor een gezondere wereld gepitcht voor een enthousiast publiek. Ook was Maartje Claassen van SARA Robotics, winnaar van de vorige HIA, aanwezig. Zij vertelde over haar ervaringen met sociaal ondernemen en wat zij hebben geleerd met hun deelname aan de HIA. De teams zagen de Kick-Off als een uitgelezen kans om het publiek en de coaches kennis te laten maken met hun startup en de waardevolle bijdrage hiervan aan de maatschappij. Vol passie en enthousiasme werd verteld over het ontstaan van deze baanbrekende innovaties en waarom de doelen waar ze voor staan zo belangrijk zijn.

Meet the teams

Naar aanleiding van de pitches tijdens de Kick-Off, zijn er vijf startups gekozen die de Health Impact Accelerator zullen doorlopen. Hieronder stellen we graag de teams aan jullie voor! 

EmoSyS
Het doel van EmoSyS is om de onvoorspelbare aard van epileptische aanvallen aan te pakken en uiteindelijk aanvallen te voorkomen door ze te stoppen op het moment dat deze plaatsvinden. EmoSyS werkt aan een draagbaar apparaat dat aanvallen detecteert, voorspelt en uiteindelijk aanvallen kan stoppen voordat ze gebeuren. Dit wordt gedaan door de hersenactiviteit te meten.

SecondMoov
SecondMoov gelooft erin dat de kennis van (basis) fysiotherapie en gedragsverandering breed beschikbaar en toegankelijk moet worden gemaakt voor ouderen, zorgprofessionals en hun omgeving. Daarom biedt SecondMoov digitale beweeginterventies- en begeleiding gericht op ouderen met ADLproblematiek. Centraal in de aanpak staat de beweeg-app die 1) beweegcoaches van SecondMoov en zorgprofessionals ondersteunt bij het maken en uitvoeren van op-maat beweegplannen, 2) ouderen motiveert frequent te bewegen en 3) de omgeving verbindt aan de beweegdoelen van de oudere.

Glimp
Glimp heeft als doel om hulpverleners weerbaarder te maken tegen traumatische ervaringen, en is gericht op trauma-interventie in een vroeg stadium om mogelijk PTSS te voorkomen. Het product van Glimp biedt begeleidende ademhaling door licht en haptische feedback. Rustgevende trillingen helpen om het juiste patroon in de ademhaling te vinden. Dit helpt om hulpverleners te ontspannen van de dagelijkse stress. In een later stadium zullen analyses via de biosensoren PTSS kunnen helpen voorspellen en stress binnen hulpverlener-organisaties monitoren.

VindiQu
VindiQu richt zich op mensen die niet fysiek aan een uitje, excursie, geluksmoment kunnen deelnemen vanwege specifieke zorgbehoefte. Middels een livestream met persoonlijke interactie verzorgt VindiQu op de gewenste datum, tijd en locatie een unieke digitale beleving voor een groep of individu. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een groep een Internationaal uitje te ervaren vanuit de eigen zorgomgeving vanaf een groot scherm. Door een eigen ontwikkeld platform specifiek voor de medische doelgroep en de mensen werkzaam in de zorg die dit eenvoudig kunnen bedienen is VindiQu in staat om persoonlijk maatwerk te leveren op het gebied van digitale uitjes met een unieke interactie.

Awear.
Het doel van Awear. is om harmonie te brengen tussen lichaam en leven. Awear. zorgt ervoor dat mensen ondanks hun werkhouding vrij blijven van lichamelijke klachten. Met behulp van een device met bewegingssensoren die op verschillende plekken op het lichaam te plaatsen zijn, wordt voorkomen dat mensen te lang in dezelfde houding blijven werken. De sensoren meten de houding en geven direct feedback als iemand te lang in een verkeerde houding staat. De sensoren kunnen worden gekoppeld aan een applicatie op de telefoon, waarmee de metingen ook in te zien zijn. Zo worden lichamelijke klachten voorkomen.

Van idee naar uitvoerbaar werkplan

Deze vijf teams zullen de komende weken het HIA-programma doorlopen en worden klaargestoomd tot sociaal ondernemer. In de HIA zullen ze werken aan hun probleemstelling en oplossingen, als ook het verduurzamen van hun onderneming en wordt er gewerkt aan het neerzetten van een knallende investeerderspitch. Op dinsdag 14 december vindt het Slotevenement plaats, waar deze teams zullen pitchen en de winnaar wordt uitgeroepen. Zet deze datum dus vast in de agenda! Wil je meer weten over de Health Impact Accelerator of zelf meedoen met een volgende editie? Klik hier voor meer informatie!

‹ Blog overview

Tafel met laptops