Health Innovation School Rotterdam gaat bijna van start!

De Health Innovation School (HIS) Rotterdam is een uniek opleidingstraject van 5 maanden dat 50 voorlopers (in spé) uit het hele zorg- en welzijndomein samenbrengt: van bestuurders tot verpleegkundigen, van IT-ers tot huisartsen. De HIS richt zich op alle mensen die werkzaam zijn binnen het domein van gezondheid, zorg en welzijn en nog niet veel ervaring hebben op het gebied van innovatie. Een aanpak met ‘the whole system in the room’ maakt meer mogelijk en stimuleert samenwerking. Dit houdt in dat de deelnemers van een HIS bijvoorbeeld rollen hebben als ondernemers, verpleegkundigen, verzekeraars, beleidsmakers, toezichthouders, patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen, medisch specialisten en andere rollen. De grootste overeenkomst van de deelnemers is dat zij allemaal het verschil willen maken.

Voor deze regionale editie van de Health Innovation School wordt er gericht op de regio Rijnmond, zo blijft de Health Innovation School Rotterdam exclusief voor (toekomstige) innovatieleiders uit 010 en wordt community vorming in 010 gestimuleerd. Teneinde regionale samenwerking te stimuleren en te faciliteren gaan de deelnemers aan de slag met regionale uitdagingen. Dit zijn uitdagingen op het gebied van zorg en/of gezondheid die voelbaar zijn voor meerdere organisaties in deze regio, maar hoeven geen uitdagingen te zijn die uniek zijn voor deze regio. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan samenwerking huisarts-ziekenhuis, krapte op de arbeidsmarkt, het verbeteren van de jeugdzorg in de wijk of het stimuleren van een gezonde leefstijl. 

Thema

Als één ding duidelijk is geworden, is het dat de transformatie van zorg onvermijdelijk is. In deze editie van de Health Innovation School leer je niet alleen over innovatie in de zorg, maar draag je ook zelf bij aan de transitie en transformatie van de sector. Dit jaar wordt er daarom extra aandacht besteed aan transitie thema’s zoals van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag, de medewerker van de toekomst, high tech en data science, en nog heel veel meer. 

Programma

De Health Innovation School is al sinds de start inhoudelijk opgebouwd uit 5 modules. Dit beproefde recept blijft ook in 2021 de basis van de opleiding.  De 5 modules worden verspreid over 5 maanden gegeven in creatieve lesvormen. De drie werkvormen van de Health Innovation School zijn het stimuleren van een innovatieve manier van denken tijdens actieprojecten, het uitwisselen van kennis en vaardigheden tijdens de trainingsdagen en het bevorderen van samenwerking in netwerken. In 2020 werd de HIS010 als eerste in Nederland in een hybride vorm gegeven. Ook dit jaar krijg je online lesblokken, workshops op locatie, buitenactiviteiten zoals de innovatiewandeling, teambijeenkomsten en als het binnen de coronaregels past plenaire groepsbijeenkomsten en veel netwerkgelegenheid.

Aanmelden

De Health Innovation School 2021 gaat op 22 juni van start. Aanmelden kan tot uiterlijk 5 mei. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website

‹ Blog overview

Logo Health Innovation School Rotterdam