Sneakpreview Podcast Lifestyle4Health | Regionale Innovatie in Leefstijlgeneeskunde

De derde aflevering van de podcast over leefstijlgeneeskunde van Lifestyle4Health is gemaakt in samenwerking met Health~Holland en GROZ. Het thema voor deze podcast is regionale innovatie in leefstijlgeneeskunde. In deze podcast verkennen we hoe regionale succesvolle aanpakken ontstaan, ondanks dat het beleid dit lang niet altijd ondersteunt. Te gast zijn Erik Buskens (hoogleraar Health Technology Assessment bij UMCG en Rijksuniversiteit Groningen), Ronald Wierstra (Regiomanager bij zorgverzekeraar De Friesland) en Jerrel Ramdat (ervaringsdeskundige die zelf vroeger diabetes gehad en nu oprichter is van 058 Samen Sterk). Onder leiding van Glenn van der Burg wordt besproken wat er lokaal al kan en gebeurt, waarom beleid nu nog hapert en wat aanbevelingen zijn voor het nieuwe kabinet en de nieuwe minister van gezondheid.

De juiste zorg op de juiste plek wordt door velen gezien als een belangrijke oplossing voor de houdbaarheidsuitdaging van de Nederlandse gezondheidszorg en voor een gezonder Nederland. Steeds vaker horen we dat ‘de juiste zorg’ in de eerste plaats gaat over gezondheid & gedrag en dat beleid een gezonde leefstijl in een gezonde leefomgeving mogelijk moet maken, om gezond te blijven en om weer gezonder te worden. Deze transitie naar gezondheid en gedrag lijkt logisch, maar is uitdagend in beleid en praktijk. Waar gaat het nu mis en wat is er nodig om het gezondheidsbeleid echt te verbeteren? Wat is de rol van de verzekeraar hierin? Wat kunnen ervaringsdeskundigen bijdragen? En hoe kunnen regionale innovaties bijdragen?

Antwoorden op deze vragen en meer over ontwikkelingen in leefstijlgeneeskunde hoor je volgende week in de nieuwe podcast aflevering van Lifestyle4Health en Health~Holland!

‹ Blog overview

Erik, Ronald en Jerrel