VindiQu: “Een start-up met sociale impact binnen het zorgdomein”

Sinds 2020 organiseert Zorg voor innoveren de succesvolle voucherregeling voor Implementatie- en opschalingscoaching. Met behulp van deze regeling helpen coaches ondernemers concreet op weg bij de implementatie of opschaling van hun innovatie. Kevin Jacobs is één van de aanvragers van deze regeling en is de oprichter van VindiQu. Dit is een organisatie die de mensen met een zorgbehoefte door middel van een digitaal uitje een unieke en interactieve ervaring wil geven. Wat kan hij vertellen over zijn ervaringen tot nu toe?

Kevin heeft jarenlange ervaring als fysiotherapeut en als psychosomatisch therapeut. In zijn werk merkte hij dat de mogelijkheden voor behandelen soms gelimiteerd zijn. De wereld van mensen binnen een zorginstelling is vaak nog maar klein. Dit kan eenzaamheid tot gevolg hebben. “Deze mensen willen er ook nog graag op uit. Een uitje kan niet alleen veel levensgeluk geven, maar ook kwaliteit van leven”, aldus Kevin. Hij zag daar een mogelijkheid die nog niet werd benut en hieruit is het idee voor VindiQu ontstaan. 

Sociale impact maken

VindiQu is een start-up die zich richt op sociale impact binnen het zorgdomein. Zij verzorgen interactieve digitale uitjes voor mensen met een zorgbehoefte. Door middel van een livestream wordt het uitje naar de zorginstelling toe gebracht. Daarbij is een gids op locatie aanwezig en deze gids heeft via de livestream directe connectie met de zorginstelling. Dit geeft de mensen de gelegenheid om ook vragen te stellen aan de gids. “Door deze interactie met de gids kunnen we de mensen de best mogelijke beleving geven, zonder dat zij fysiek naar de locatie toe hoeven te gaan”, legt Kevin uit. De uitjes worden meestal in groepsverband georganiseerd. Zo wordt ook gestimuleerd om onderlinge conversaties aan te wakkeren. “Het heeft dus ook impact op het sociale domein van de bewoners onderling, omdat ze met elkaar een betekenisvolle ervaring doormaken en hier samen over kunnen praten. En zodoende proberen we eenzaamheid binnen zorginstellingen te verminderen.” Kevin geeft aan dat hij niet alleen enthousiaste reacties ontvangt van de bewoners in zorginstellingen, maar ook van het zorgpersoneel. “Dat er vraag is naar de uitjes en dat wij deze uitjes daadwerkelijk mogelijk mogen maken, dat is waanzinnig mooi.” 

Lees de rest van het artikel op de website van Zorg voor innoveren.

 

In 2021 won VindiQu de Health Impact Accelerator!
De Health Impact Accelerator (HIA) is hét programma voor ondernemers die bij willen dragen aan een gezondere wereld. Je bent de ideale kandidaat als jouw uiteindelijke product of dienst echt van betekenis is voor het grote publiek. Bij jou gaat het om meer dan een gat in de markt; het gaat om maatschappelijke impact daar waar het écht nodig is. Je wilt gezondheidsverschillen verkleinen en burgers faciliteren gezond en wel mee te doen in hun eigen leefomgeving. Jouw idee is baanbrekend en innovatief - en daar blijft het niet bij. Jij gaat het ook echt doen! 

 

‹ Blog overview

VindiQu