VNG organiseert 12 regiobijeenkomsten: Aan de slag met lokaal gezondheidsbeleid en preventie

Hoe is het gezondheidsbeleid in de regio ingericht? En welke rol heeft Positieve Gezondheid daarin? De VNG organiseert komend jaar 12 regiobijeenkomsten, waarin de belangrijkste ontwikkelingen en plannen voor de regio worden gedeeld.

Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeringsbudget voor Lokale Preventieakkoorden, de discussienota Zorg voor de Toekomst en Kansrijke Start. Tijdens deelsessies in elke bijeenkomst wordt er ingezoomd op de toepassing van Positieve Gezondheid in het beleid! Benieuwd wat de plannen voor jouw regio zijn? Meld je dan aan voor de VNG Regiobijeenkomsten!

Programma

Elke regiobijeenkomst kent drie deelsessies met een eigen onderwerp. De eerste sessie gaat over de uitvoering van Lokale Preventieakkoorden en het uitvoeringsbudget dat hiervoor ter beschikking is gesteld. De tweede sessie staat in het teken van Health in All Policies en de praktische vertaling naar wat dit betekent voor uw rol als gemeenteambtenaar publieke gezondheid. De derde deelsessie gaat over de concrete vertaling van positieve gezondheid naar beleid, georganiseerd door het Institute for Positive Health. In alle deelsessies staat uitwisseling centraal en is er ruimte om vragen te stellen aan andere gemeenten of de experts die aanwezig zijn.

Meedoen?

Ben je gemeenteambtenaar en zoek je tools, kennis, informatie en contacten om je op weg of verder te helpen? Zoek je inspiratie of heb je zelf waardevolle ideeën en ervaringen om te delen? Bekijk de data in jouw regio en schrijf je in via VNG.

‹ Blog overview

Logo VNG