Regiobijeenkomst: Aan de slag met lokaal gezondheidsbeleid en preventie (Noord-Holland)

-

Dit voorjaar organiseert VNG 12 regiobijeenkomsten over lokaal gezondheidsbeleid. Ook in uw provincie! Bent u gemeenteambtenaar en zoekt u tools, kennis, informatie en contacten om u op weg of verder te helpen? Zoekt u inspiratie of heeft u zelf waardevolle ideeën en ervaringen om te delen? Schrijf u dan nu in!

De regiobijeenkomst bestaat uit een interactief programma met ruimte voor lokale inspiratie, uitwisseling en netwerkvorming. U wordt geïnformeerd over de belangrijkste landelijke ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en preventie die relevant zijn voor gemeenten. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeringsbudget voor Lokale Preventieakkoorden en de discussienota Zorg voor de Toekomst. 

Daarnaast worden er drie verschillende deelsessies georganiseerd, waar u naar eigen keuze aan twee kunt deelnemen. De eerste sessie gaat over de uitvoering van Lokale Preventieakkoorden en het uitvoeringsbudget dat hiervoor ter beschikking is gesteld. De tweede sessie staat in het teken van Health in All Policies en de praktische vertaling naar wat dit betekent voor uw rol als gemeenteambtenaar publieke gezondheid. De derde deelsessie gaat over de concrete vertaling van positieve gezondheid naar beleid, georganiseerd door het Institute for Positive Health. In alle deelsessies staat uitwisseling centraal en is er ruimte om vragen te stellen aan andere gemeenten of de experts die aanwezig zijn.

Regio

Noord-Holland.

Locatie en tijd

  • Online
  • 10.00 - 12.30 uur

Doelgroep

Gemeenteambtenaren betrokken bij gezondheidsbeleid en lokale preventieakkoorden in de regio Noord-Holland.

Aanmelden

Meer informatie

 

‹ Events overview