Regionale Masterclass Omgeving en Gezondheid | Regio Noord

-

In opdracht van VWS organiseert GezondIn vier digitale masterclasses over Omgeving en Gezondheid. Tijdens de interactieve regionale masterclasses kijken we hoe gezondheid in ruimtelijk beleid (en de omgevingsvisies) vorm kan krijgen en wat uw rol kan zijn. Andersom doet u inzichten op in de ruimtelijke aspecten van gezondheid.

De masterclasses worden gegeven op:

  • 26 maart: regio Zuid (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg)
  • 16 april: regio Oost/Midden (Gelderland, Overijssel, Utrecht, Flevoland)
  • 21 mei: regio West (Noord-Holland, Zuid-Holland)
  • 4 juni: regio Noord (Groningen, Friesland, Drenthe)

Elke keer van 10.00 tot 12.00 uur.

Gezondheid en leefomgeving staan niet los van elkaar. Als de omgeving groen, veilig en schoon is met ruimte voor recreatie, betaalbaar wonen en goede voorzieningen dichtbij huis, kan dit een positief effect hebben op de gezondheid van inwoners. En het terugdringen van gezondheidsachterstanden. Voor een gezonde leefomgeving is samenwerking nodig tussen het sociale, gezondheids- en ruimtelijk domein, en dat op verschillende niveaus. Niet voor niets is de koppeling een thema in zowel de Landelijke Preventienota als in de Omgevingswet.

Lokale en regionale voorbeelden

We bespreken onder meer de rol van de bestuurder en geven perspectieven om tot een goede samenwerking te komen. Voor de invulling van het programma maken we gebruik van lokale en regionale voorbeelden, expertise vanuit RIVM en GGD GHOR en kennis uit eigen onderzoek en ervaringen.

De masterclasses zijn bedoeld voor wethouders uit het sociale en het fysieke domein en directeuren Publieke Gezondheid. U kunt zich voor uw eigen regio aanmelden via onderstaand formulier.

‹ Events overview