Webinar Gezond Ouder Worden

-

Oud HIA-deelnemer Fitsurance heeft inmiddels al tien succesvolle webinars georganiseerd. In dit webinar vertellen ze je over gezond ouder worden. Experts belichten het onbekende maar veel voorkomende metabool syndroom. Wat is het? Hoe kan je het meten? Wat kan je er aan doen?

  • Professor en hoogleraar Endocrinologie Ko Willems van Dijk van het LUMC zal het webinar inleiden over wat het metabool syndroom precies is en waarom het belangrijk is om te weten.
  • Vervolgens zal huisarts en kaderarts Diabetes Jacqui van Kemenade verder ingaan op de relatie tussen het metabool syndroom en diabetes type 2. Ook zal ze vertellen welke rol voeding hierbij kan spelen.
  • Tenslotte zal bewegingswetenschapper Tommie Koppens uitleggen hoe je het metabool syndroom zelf kunt meten met de Fitkit en welke rol (extra) bewegen kan spelen bij het voorkomen of tegengaan van het metabool syndroom.

Inmiddels weten we wel dat gezond leven de kans op welvaartsziekten als hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk, artrose en metabool syndroom verkleint. Dus leven we zo gezond mogelijk. Maar hoe weet je of je op de goede weg bent? 

Op 30 juni vertellen we je hoe je met de Fitkit kunt meten hoe je gezondheid er nu écht voor staat en wat jij kunt doen om gezond ouder te worden.  

In dit webinar ontdek je: 

  • hoe je weet of je op de goede weg bent met je (gezonde) leefstijl 
  • waarom het belangrijk is om op tijd in kaart te brengen hoe het gesteld is met je algehele gezondheid
  • wat het onbekende maar veel voorkomende Metabool Syndroom is en wat je eraan kunt doen
  • welke rol voeding of (extra) bewegen kan spelen bij het voorkomen of tegengaan van welvaartsziekten
  • hoe en waarom we samen de Fitkit gaan lanceren

Meld je aan voor dit ‘live’ Webinar op woensdag 30 juni van 20.00 tot 21.00. Het event duurt een uur, waarbij de laatste 15 minuten voor vragen en antwoorden zijn gereserveerd.

De deelnemersbijdrage van dit webinar is €3.50. Met deze bijdrage kunnen we de kosten van het platform en technische ondersteuning afdekken. We zien jullie graag verschijnen!

‹ Events overview