Nationaal Dementie Congres 2022 - Langer meedoen doen we samen

Dementie ontwikkelt zich op dit moment tot de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. De kans is 1 op 5 dat jij de ziekte in je leven krijgt. Maar misschien nog wel ingrijpender dan de cijfers is de impact van de ziekte: achter elke diagnose zit een persoon die langzaam maar zeker verdwijnt. Dat vraagt om gezamenlijke actie, zodat mensen met dementie langer kunnen meedoen.

Voor wie?

Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met Alzheimer Nederland en  is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie: mensen met dementie zelf, naasten, mantelzorgers, onderzoekers, zorgprofessionals en beleidsmakers. U kunt naar het congres komen op locatie of het congres online volgen. Het programma op locatie duurt van 12.15 (inloop met lunch) tot 17.00 uur en vindt plaats in De Doelen in Rotterdam. Het online programma loopt van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Vertel het door

Graag willen we het congres bij een breder publiek onder de aandacht brengen, immers ook voor uw achterban kan het interessant zijn. Deel daarom deze uitnodiging vooral met uw achterban of collega’s, bijvoorbeeld door de tekst te plaatsen op de website van uw organisatie of het op te nemen in een (digitale) nieuwsbrief.

Programma

De middag kent een breed programma waarin mensen met dementie en hun naasten centraal staan. Zij nemen dan ook een prominente plaats in op het congres. Tijdens het congres staan we stil bij langer meedoen met dementie in brede zin. Denk bijvoorbeeld aan een workshop over het inzetten van ervaringsdeskundigheid, de invloed van culturele verschillen bij migranten met dementie, een sneak-preview van een nieuwe internationale documentaire en nieuwe tools om écht, liefdevol contact te maken met mensen met dementie.
 
Praktische informatie
- Datum: maandag 31 oktober
- Tijden congres op locatie: 12:15 (inloop met lunch) - 17:00 uur
- Tijden online congres: 13:00 - 17:00 uur
- Locatie congres: De Doelen Rotterdam
- Kosten: gratis

Aanmelden

U kunt u hier aanmelden. Het is belangrijk dat u aan ons doorgeeft of u fysiek aanwezig wilt zijn in de Doelen in Rotterdam of het programma liever online volgt. Alleen dan rekenen wij op uw komst. U kunt ook uw keuze voor de deelsessies aan ons doorgeven. 

Let op: alleen het plenaire deel van het programma is voor fysiek en online hetzelfde. De deelsessies verschillen van elkaar.

Bron: ministerie van VWS

‹ Events overview