Burgerinitiatief in de race voor internationale prijs

Op woensdag 19 mei wordt voor de achtste keer de ValueBased Healthcare (VBHC) prize uitgereikt. In totaal zijn er dit jaar twaalf initiatieven wereldwijd genomineerd, waaronder OZOverbindzorg. “Wij zijn bijzonder trots dat OZOverbindzorg als burgerinitiatief één van de genomineerden is”, aldus directeur-bestuurder Cindy Hobert.

De VBHC-prijs beloont en erkent inspirerende initiatieven die een fundamenteel nieuwe manier van denken hebben aangenomen om goede patiëntgerichte zorg te creëren. Het gaat over echte resultaten, echte verbindingen en één gemeenschappelijke taal. Elk jaar wordt één initiatief beloond met de VBHC-prijs, een prestigieuze prijs die wordt uitgereikt door een gerenommeerde internationale jury en aangekondigd door erevoorzitter Harvard-professor Michael Porter, PhD.

OZOverbindzorg is genomineerd vanwege de patiëntgerichte aanpak. “Communiceren en samenwerken is essentieel in de zorg. Dat OZOverbindzorg zorg veel breder ziet dan medische zorg waardeert de jury zeer; juist het betrekken van het sociale- en welzijnsnetwerk bij het professionele netwerk is zo uniek en van grote meerwaarde. Vanuit de patiënt de verbinding maken met het héle netwerk en de hulpverleners als gast laten aansluiten bij het communicatie netwerk, dat is de kracht van OZOverbindzorg. Een professional is tenslotte tijdelijk in het leven van de patiënt betrokken”, zegt Hobert.

Samenwerken van wieg tot graf

OZOverbindzorg zorgt, vanuit een onafhankelijke positie, dat er voor de hele regio ICT ingekocht wordt. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de implementatie; dat laatste is essentieel. Door de patiënt de regie te geven op het communicatienetwerk, wordt dit netwerk levensbestendig en flexibel. De juiste hulpverlener op het juiste moment aanhaken en waar mogelijk weer afhaken.

De prijswinnaar wordt mede bepaald op basis van het aantal stemmen dat wordt gegeven. Er kan gestemd worden via: vbhcprize.com/nominees-2021-vote-for-your-favorite-now/

Bron: Stedendriehoek

Lees meer over OZOverbindzorg hier

‹ Blog overview

Logo OZOverbindzorg